?

Uçuşa Dair Merak Ettiğiniz Her Şey

Ez Air Ballons ile uçuşa dair merak ettiğiniz hemen hemen her sorunun cevabına bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu sayfada bulamadığınız sorular için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Rezervasyon işlemlerinizi internet sitemiz üzerinden yapmak için buraya tıklayabilir veya +90 543 532 70 45 nolu numaradan bizi arayabilirsiniz.

Herhangi bir ön ödeme talep etmiyoruz. Uçuşunuzu iptal etmeye karar verirseniz, uçuş gününden 1 hafta öncesine kadar herhangi bir iptal ücreti olmadan yapabilirsiniz. Ancak, uçuş gününe 1 haftadan az sürede yapılan tüm iptallerde% 20 ceza uygulanır ve uçuş gününe 48 saat kala kredi kartınızdan% 100 ceza tahsil edilir.

Uçuş, hava koşulları nedeniyle iptal edilirse, müşterilerimizden herhangi bir ücret talep etmemekteyiz.

Bir sonraki günün rezervasyon durumu ve hava şartlarının uygunluğuna göre  Türk Sivil Havacılık Otoritesince uçuşlar planlanır. Hava şartlarınca iptal edilen uçuşun ödemesi tamamı iade edilir.

Balon turları hava şartları (yağmurlu/ rüzgarlı) olumsuz olduğunda iptal edilir. Türk Sivil Havacılık Otoritesi Kapadokya'da hava şartları sınırları   dahilinde balon uçuşlarının onayını veren bir Temsilciliği bulunmaktadır.  Bu durum Kapadokya'da ki tüm sıcak hava balonu şirketleri için geçerlidir.

Sıcak hava balonlarının çalışması çok basit bir ilkeye dayanıyor: Sıcak hava ısınınca yükselir. Günümüzde ki balonlar bu basit ilkeye göre tasarlanıyor.

Balon ana gövdesini oluşturan ve yanmaz kumaşlardan yapılan kısmın içi sıcak havayla dolduruluyor. Balonun ana gövdesinin altında, yolcuların ve havayı ısıtmaya yarayan yakıtın yer aldığı bir sepet bulunuyor. Gövdenin tepesinde yer alan ve paraşüt valfı olarak adlandırılan bir delikle, balonun içindeki hava kontrol edilebiliyor. Yolcu sepetinin üzerinde bulunan havayı ısıtan mekanizmanın ateşleyici bölümü ve deliği açıp kapatmaya yarayan ipler yardımıyla, balonun alçalıp yükselmesi sağlanıyor.

Balonun yükselmesi istendiğinde, ateşleyiciyi çalıştıran ip çekiliyor ve ateş balonun gövdesindeki havayı ısıtarak yükselmesine neden oluyor. Eğer balonun alçalması istenirse, tepedeki deliği kontrol eden ip yardımıyla delik açılıyor ve sıcak havanın balonun tepesinden uçup gitmesine izin veriliyor. Gövdesindeki hava soğuyunca balon yeniden alçalmaya başlıyor.

Balon yalnızca aşağı ve yukarı doğru hareket edebiliyorsa bir balon nasıl ilerliyor diye sorabilirsiniz. Bu sorunun yanıtı rüzgarda gizli. Balona yön veren şey, rüzgar. Atmosferin farklı yüksekliklerinde rüzgarlar farklı yönlere eserler.

Balonu yönlendiren kişi alçalarak ya da yükselerek gitmek istediği yöne doğru esen bir rüzgar yakalamaya çalışır. Bu noktada rüzgarın pilotlar tarafından iyice hesaplanarak kalış güzergahını belirlemesi gerekiyor. Bu noktada ise Ez Air Balloons’un deneyimli kadrosuna her zaman güvenebilirsiniz.

Balonlarda kullanılan malzemeler genellikle naylon ve polyester oluşur. Yamaç paraşütü gibi hava sporlarının birçok dalında kullanılan bu malzemeler standartların dışında özel yöntemler ile sıkı bir şekilde dokunur ve ardından havayı dışarı bırakmaması için özel bir malzeme ile yalıtım sağlanır.

Tüm bu işlemlerin ardından balonun yük taşıma yeri ile bağlantısı kevler ipi veya çelikten oluşan şeritler ile bağlanır.

Türk geleneklerinde her zaman yeri olan hasır birçoğunuzun bildiği üzere sağlamlığı ve hafifliği ile bilinir.

Bu iki öne çıkan özellik sıcak hava balonları içinde çok önemli. Hem yükselme konusunda kolaylık sağlaması hem de diğer malzemelere göre daha dayanıklı olması sebebi ile hasırlar günümüzde balonların sepet kısmında kullanılır.

Ayrıca tercihe göre bazı balonlarda hasırın kenarları çelikler ile örülür ve balon kısmını destekleyen direklere monte edilir.

Uçuş için gerekli kontrollerin ardından balonu uçurmak için harekete geçmenin vakti de gelmiş demektir. Bu noktada ilk etapta balonun üst tarafını oluşturan kubbesi koruma paketinden çıkartılarak yere uzunlamasına serili ve ardından genellikle şişirme fanı olarak adlandırılan fanlar aracılığı ile balon hava kalkacak şekilde dikilir.

Ardından uçuş için içindeki hava ısıtılarak yükselmeye başlanır.

İçerideki havayı ısıtmak amacı ile kullanılan yakıt iki çeşitten oluşur. Bunlardan ilki butan gazıdır. Bu gaz ucuz olmak ile birlikte güvenlik açısından birçok zafiyeti bünyesinde barındırır. İkincisi ise barbekü mangallarında kullandığımız propan gazıdır.

Bu gaz pahalı olmak ile birlikte güvenlik noktasında son derece başarılıdır. Ez Air Ballons olarak firmamızın her zaman tercihi propan gazıdır.

Ez Air Balloons olarak filomuzda farklı boylarda balonlar mevcut olsa da ortalama balonlarımızın büyüklüğü 30 metredir.

Kullanılan her ürün gibi balonlarda yıpranma yapar fakat Ez Air Balloons ailesi olarak düzenli olarak gerekli kontrolleri aksatmadan gerçekleştirir. Bu noktada her zaman can güvenliğinizin her şeyden önce geliyor.

Balona binmek için en küçük yaş sınırı 6'dır ve 16 yaşından küçük yolcularımızın yanında yetişkin kişi olmasını rica ediyoruz. Hamile kişilere uçuş önermiyoruz ve uçuş ile ilgili üst yaş sınırı yoktur.

Kesinlikle yanınızda fotoğraf çekebileceğiniz bir cihaz olmasını tavsiye ediyoruz. Eşsiz Kapadokya manzarasını böylelikle çok rahat ölümsüzleştire bilirsiniz.

Uçuş sırasında birkaç noktada giyinmenize dikkat etmeniz gerekiyor.  Her şeyden önce uçuş esnasında şık giyinmeden daha önemlisi rahat edebileceğini kıyafetler giymektir. Hava sıcaklığına göre değişiklik gösterse de genellikle Sonbahar ve İlkbahar sezonlarında yanınıza ince bir mont almanızda fayda olacaktır. Ayrıca bayanlar pantolon veya şort giyebilir. Ayakkabı noktasında düz taban gerekmekte olup üzerinizdeki kıyafetlerde olabildiğince pamuklu olmasını tavsiye ediyoruz.

Son olarak uzun boylu müşterilerimizin şapka giymesi de diğer tavsiyelerimizden biri.

Sıcak hava balonlarında iniş noktaları maalesef kesin olarak bilinemez fakat deneyimli pilot kadromuz her uçuş öncesi rüzgarı göz önünde bulundurarak gerekli planlamaları yaparak güzergahını belirler.

Ayrıca uçuş için belirlediği güzergah üzerinde tehlikeli konumlardan çok uzak olacağı için gönlünüz olabildiğince rahat olmalı.

Bu sorunun cevabı rüzgar duruma göre değişiklik gösteriyor olsa da genellikle uçuş alanı 5 km’den fazlaya gitmemekte.

Bunun sebebi hem size manzarayı çok daha iyi gösterebilmek hem de uygun arazilerin güvenli bölgeleri dışına çıkmamaktır.

Gökyüzünde olduğumuz sürece boyunca telsizler aracılığı ile yardım ekibi ile iletişim halinde oluyoruz.

Bu iletişimler sayesinde her şey çok daha güvenli olarak ilerliyor.

Genellikle balonlar ağaç seviyelerinden 1000 metre kadar yukarı çıkmakta. Sıcak hava balonlarında yükseğe çıkmak maalesef iniş açısından tüm işleri daha da zorlaştıracak ve ayrıca eşsiz Kapadokya manzarasının kaybolmasını sağlayacaktır.

Bu sebeple genellikle alçak irtifada uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz.

Sıcak hava balonları uçuş esnasında sarsıntı yapmaz. Ayrıca rüzgarın yönünde hareket etmemiz sebebi ile baş dönme hissine sebebiyet vermez ve zeminin altınızdan kaydığı hissine kapılmazsınız.

Yine de firmamız uçuş öncesinde doktorunuz ile görüşmeyi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Uçak tutması ile balon uçuşun alakası yoktur. Uçak tutmasının temel sebebi türbülanstır. Balonla uçmada ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Yerden yüksekliğimizin artması ile hava daha da soğuyacaktır. Genellikle bu miktar 300 metrede 4-5 derece arasında değişmektedir. Fakat balon içinde aralıklarla havayı ışımak için verilen gaz balonun içerisini ısıtacaktır.

Uçuş esnasında yer ekibi ile her zaman iletişim halinde olacağımız için iniş noktasında servislerimizde hazır olarak bulunuyor. İniş sonrası kutlamanın ardından isteğinize göre servislerimiz hizmetinizde olacaktır.

Sorunuzun Cevabını Bulamadınız Mı ?

Merak ettiğiniz sorunun cevabını bulamadıysanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

ÜST